vineri, 17 decembrie 2010

Tensiune Imaginară

Pentru că inima este o parte importantă a vieţii umane, trebuie să comentăm şi reacţia umană la diversele tipuri de bătăi pe care le poate avea inima. Alea sănătoase, căci dacă scriem din punct de vedere medical ce se întâmplă de fapt, ar trebui să facem rost de bani de transport şi de doctori până în afara ţării (Am zis!... altfel suportaţi consecinţele).

Până una, alta reacţiile sunt multe şi simple, dar duc înspre două câte două răspunsuri, depinzând bineînţeles de sex... Şi poate îmi va explica şi mie cineva vreodată dacă există vreo părere sau vreun sentiment care nu depinde de sex.

Una la mână, când sexul (sau genul, ca să nu fiu prea ştiinţific... Am zis!) este acelaşi, cele două reacţii sunt: "de treabă" şi "bulangiu" (pentru bărbaţi), respectiv "proastă" (pentru femei). De ce aşa? Pentru că sunt două tipuri de bătăi ale inimii, fiecare ducând către unul din sentimentele de mai sus (mai puţin când ai minte deschisă de "poet" şi consideri fiecare fluctuaţie în ritmul cardiac ca fiind un sentiment separat şi trebuie neapărat să scrii în propriul tău blog despre asta... Am zis!).

Când vorbim de persoane de sex diferit, sunt iarăşi doar două tipuri de ritmuri... "Îl/O iubesc" precum şi clasicul "Îl/O urăsc". Pentru cei care nu înţeleg... Nu există, indiferent în câte moduri priveşti un anume sentiment faţă de o persoană de sex opus, decât cele două poluri; ori urăşti ceva, ori iubeşti ceva.

Cât de profană vi se pare viaţa umană acum? Şi din nou, nu voi aştepta răspuns, pentru că nu va veni... Sau cel puţin nu mă interesează! De ce? Pentru că sunt două variante de răspuns: "foarte" şi "nu-i aşa".

Vă pupă tata din inimă! :-*

Un comentariu:

  1. Permite-mi sa nu fiu de acord. Toate chestiile, toate sentimentele, sunt colorate in nuante mai coplexe decat alb si negru. As zice ca sunt mai mult tonuri de gri...dar nici macar. E o reala pictura...cu tonuri de rosu si albastru, cu ura de moment si iubire de ani, cu respect si dispret. Suntem oameni comozi si ne e mai usor sa simplificam. Sa reducem totul pana la esentialul "de treaba" sau "bulangiu" si "il/o iubesti" "il/o urasti". Pentru ca asa ne place sa vedem lucrurile. Pentru ca daca ar fi sa analizam prea mult, ne ia durerea de cap. Ce conteaza ca atractia fizica pe care o simti fata de o persoana e cu totul altceva fata de iubirea pe care o simti fata de alta, iar aceasta din urma e altfel decat iubirea pe care ai simtit-o la un moment dat fata de o alta persoana. Vezi tu...chestiile sunt de multe ori mai complicate decat "aia e o maimuta iar pe tine te iubesc mai mult decat pe cea dinaintea ta", la fel cum sunt mai complicate si la relatiile de prietenie intre persoanele de acelasi sex. nu-i poti baga pe toti la "de treaba" si "bulangiu" pentru ca te vei simti mereu mai apropiat de unul sau de unii dintre cei de treaba fata de altii din aceasi categorie. si atunci ce faci? "Astia-s de treaba dar ceilalti sunt si mai si?"
    Incearca sa vezi mijlocul, incearca sa vezi nuantele, incearca sa vezi pictura alcatuita din sentimente! cu toate tonurile ei de maro diareeic, e mai fanina decat o foaie pe jumate alba, jumate neagra!
    Hai ca te pupa tactu!

    RăspundețiȘtergere

Bare şi numere